Draft se bliži, Kokoškov i McDonough se žele pobliže upoznati sa Penavom

 Bh. košarkaš trenira sa Sunsima

 NBA Draft će biti održan 21. juna, a osim Džanana Muse, očekuje se da bi u Barclays Centru mogao biti izabran još jedan bh. košarkaš, Ajdin Penava.

 

Nakon što je u prošloj sezoni američke koledž košarke briljirao u dresu Univerziteta Marshall, koji je nakon tri decenije uspio završiti na March Madnessu, Ajdin Penava se odlučio prijaviti za ovogodišnji Draft, a prema nekim izvještajima postoji velika šansa da će uskorko postati član neke NBA ekipe.

Čini se da su NBA skauti izuzetno zainteresovani za krilnog centra iz Sarajeva, a predviđa se da bi mogao biti draftovan u drugoj rundi i to negdje između 45. i 60. picka.

Među onima koji se žele pobliže upoznati sa kavlitetama Ajdina Penave su i Phoenix Sunsi koje je preuzeo Igor Kokoškov. Naime, Penava se našao na spisku pozvanih na trening Phoenix Sunsa, pa je jasno da su ga Kokoškov i generalni menadžer franšize Ryan McDonough već primijetili.

Ukoliko se dobro pokaže pred čelnicima Sunsa, možda se upravo ova franšiza odluči draftovati ga. Inače, predpostavlja se da će Sunsi iskoristiti svoj lottery pick na Deandrea Aytona dok bi u drugoj rundi Penava mogao biti pravi izbor za njihovu ekipu.

Penava je protekle sezone u dresu Marshalla u prosjeku bilježio 15.6 poena, 8.5 skokova, 1.9 asistencija i čak 3.9 blokada po susretu.

Izvor: sportsport.ba

Offers and bonuses by SkyBet at BettingY com

Facebook Fan page