STOP za Cedevitin razvojni tim, oglasio se Savez

 Moraće Tedeski da mijenja plan?

 

Znate već da su Cedevita i Olimpija obavile fuziju u klub koji će se ubuduće zvati Cedevita Olimpija i koji će kao domaćin igrati u Ljubljani.

Plan čelnika kluba bio je da njihov razvojni tim ostane u Zagrebu i da u hrvatskoj ligi nastupa pod imenom Cedevita junior. Međutim, u Savezu nisu imali sluha za to, pa su odbacili zahtjev da Cedevita junior igra u najvišem rangu takmičenja u Hrvatskoj.

''Hrvatski košarkaški savez je primio prijavu za takmičenje u HT Premijer ligi za sezonu 2019/20 od strane novoosnovanog pravnog subjekta KK Cedevita Junior.
S obzirom na to da je KK Cedevita stekla neprenosivo pravo nastupa u HT Premijer ligi te kako nisu podnijeti dokazi o tome da bi KK Cedevita Junior bila pravni sljedbenik KK Cedevite, Hrvatski košarkaški savez ne može prihvatiti navedenu prijavu za takmičenje.

U protivnom bi nastao neprihvatljiv pravni presedan koji bi dugoročno otvorio brojna statusno pravna i regulatorna pitanja koja ne bi bila prihvatljiva niti u skladu s važećim pozitivno pravnim propisima i normama.

KK Cedevita Junior kao novoosnovani pravni subjekt ne može biti doveden u povoljniji sportsko pravni položaj u odnosu na ostale članice Hrvatskog košarkaškog saveza", saopšteno je iz HKS-a, a prenosi ''Index''.

Izvor: sportske.net

Offers and bonuses by SkyBet at BettingY com

Facebook Fan page