Popovich o ekipi SAD-a: "Na večere idemo bez mobitela i doista pričamo"

 MUNDOBASKET

 

Unatoč tome što je oko 40 igrača odbilo nastupiti za američku reprezentaciju na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u košarci koje za 11 dana počinje u Kini, SAD je i dalje prvi favorit prvenstva zahvaljujući ogromnom izvoru talentiranih igrača.

Jedan od razloga zašto su favoriti je i Gregg Popovich. 70-godišnjak je jedan od najboljih trenera u povijesti košarke, osvajač pet NBA naslova i ovo mu je prvo ljeto na klupi SAD-a. Poznata je timska košarka koju već više od 20 godina gaje njegovi San Antonio Spursi.

Pop je novinarima pričao o novoj reprezentaciji i kako je osim talenta, važno da igrači upoznaju jedni druge i tako postanu prava momčad.

"Svi znamo u timskim sportovima, kada se osjećaš odgovornim, kada se brineš o nekome, kada ga voliš i imaš empatiju prema njemu, stvari odu nabolje. Zajedno idemo na večere i provodimo vrijeme van terena, učimo o igračima i njihovim obiteljima. Ne poznajemo njihove supruge, djevojke i djecu kao u našim NBA ekipama, tako da je to spor proces, ali saznajemo sve više svaki dan", rekao je Pop pa nastavio:

"Na večeru idemo bez mobitela i ljudi doista razgovaraju, ispituju gdje je netko odrastao i takve stvari. Ovo je nova košarkaška ekipa s kojom krećeš ispočetka. Ne smiješ preskakati korake, učiš o ljudima koliko možeš u ovako malo vremena."

Izvor: index.hr

Offers and bonuses by SkyBet at BettingY com

Facebook Fan page