PREDSTAVLJAMO VAM I DRUGOG UČESNIKA 2. MEĐUNARODNOG MEMORIJALNOG TURNIRA "SABIT HADŽIĆ"

 PREDSTAVLJAMO VAM I DRUGOG UČESNIKA

 2. MEĐUNARODNOG MEMORIJALNOG TURNIRA "SABIT HADŽIĆ"

 

 KK KRKA NOVO MESTO

 

 

Košarkaški klub Krka iz Novog Mesta (Slovenija) je osnovan 1948. godine i svoje prve nastupe je zabilježio u nižim ligama Slovenije.

Svi oni koji prate košarku, posebno na prostorima bivše Jugoslavije, reći će da je talas kvalitetne košarke, viđen i proizašao upravo iz Novog Mesta. Taj val se desio 2000. godine, kada je KK Krka predvođena mladim igračima, Simon Petrov i Matjaž Smodiš, postala prva ekipa koja je pobijedila Union Olimpiju i osvojila trofej prvaka Slovenije. KK Krka je nakon tog velikog uspjeha, nastavila takmičenje u najvećem vrhu evropskih takmičenja. Kada govorimo o historiji kluba, bitno je spomenuti i igranje Superlige (2000/2001) i Evrolige (2001/2002 i 2003/2004), kada je KK Krka pobjedila Real, Panathinaikos i CSKA. U sezoni 2002/2003 bila je Krka i finalist EuroCupa, tada se zvao Uleb Cup. U Novom mestu radili su poznati treneri: Neven Spahija, Aleksandar Džikić, Ivan Sunara, Pero Skansi. KK Krka je igrala 1. finale ABA lige u sezoni 2001/2002, a u sezoni 2010/2011 KK Krka je igrala u polufinalu ABA Lige. Ove godine KK Krka će igrati 14. put u ABA ligi.

„Drago nam je, da ćemo igrati u Sarajevu na 2. međunarodnom memorijalnom turniru "Sabit Hadžić". Siguran sam, da će nam ovaj turnir pomoći da još podignemo razinu forme prije početka nove sezone. Veselim se turniru i hvala Sparsima na pozivu", rekao je trener KK Krka, Simon Petrov.

Offers and bonuses by SkyBet at BettingY com

Facebook Fan page