Bio je puno više od običnog čovjeka, sportista i humanista koji je svojim djelima to pokazivao!

 IN MEMORIAM

 SELVER DŽIGAL

 1984-2020

Sa nevjericom i velikom tugom smo primili vijest da nas je zauvijek napustio veliki čovjek i sportista Selver Džigal. Teško je srediti emocije i priznati da je svijet BH košarke ostao bez čovjeka koji je spajao košarkaške klubove iz BiH sa Evropom, koji je bio super vizor Eurolige i živio u Barceloni, ali nikada nije zaboravio svoj grad, svoju državu a to je i djelima pokazivao. Sjećamo se velikih poplava 2014. godine kada je Selver organizirao projekat humanitarne pomoći i uključio Euroligu i naše sportske klubove, novinare i sportiste u veliki humanitarni konvoj koji je obišao najugroženije stanovništvo na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.

   

Krasila ga je humanost na djelu, veliko srce i želja da pomogne svom narodu kada je to najviše trebalo. Radovao se svakom osmjehu koji je bar na tren zamjenio tugu ugroženih ljudi i zajedno sa svima nama nije štedio pokazati kako je biti čovjek i kako treba pomoći u nevolji.

Bio je ponos BiH zbog svega što je radio u svom kratkom životnom putovanju, a uradio je puno i dovoljno da za njim ostaje praznina ne samo u BH košarci već i u Euroligi i košarci Evrope koja mu je ukazala povjerenje funkcijama koje je obnašao a koje je isključivo svojim talentom i radom stekao. Pamtićemo ga po lijepim djelima, susretima i prijateljskom odnosu koji je imao sa našim klubom i čuvaćemo uspomenu na njegov lik koji će ostati zauvijek u srcima njegovih prijatelja i sportista sa kojima je i proveo cijeli život.

Offers and bonuses by SkyBet at BettingY com

Facebook Fan page