Trbić: Zrinjski dobro poznajemo, uz pune tribine lakše ćemo do pobjede

 U trećoj polufinalnoj utakmici košarkaši Sparsa sutra će u na Grbavici ugostiti momčad Zrinjskog iz Mostara.

 

 

Ova dva tima pokazala su kvalitetnu košarku u dva posljednja meča koja su iza njih, te se očekuje da će tako biti i u sutra. Tim povodom danas je u prostorjama kluba održana press konferencija OKK Spars na kojoj su se prisutnima obratili trener Marko Trbić, te košarkaš Slobodan Jovanović.

"Mi sutra igramo najvažniju utakmicu sezone, a ovo je naša 60-ta utakmica ove sezone, a deseta protiv Zrinjskog. Nadam se da ćemo svi zajedno skupiti energiju i sutra dati najbolje što imamo. Vjerujem u pobjedu. Među ekipama nema nepoznanica, dobro se poznajemo i mislim da će presuditi energija, želja i koncentracija svih 40 minuta", kazao je Trbić.

Slobodan Jovanović je prokomentarisao stanje u ekipi, te otkrio očekivanja.

"Mislim da individualni učinak u ovoj fazi takmičenja nije primaran. Revanš smo dobro otvorili, ali pala je energija. Za sutra smo spremni i vjerujem u pobjedu. Igrali smo dosta puta protiv Zrinskog i znamo šta trebamo da radimo. Nadam se da će domaći teren imati neko značenje i nadam se veliko podršci publike", dodao je Jovanović.

"Ispunjenija dvorana i pomoć publike bi nam mnogo značila. Vjerujem da bi u sjajnoj atmosferi lakše do pobjede", dodao je Trbić, te istako da na raspolaganju ima sve košarkaše.

Susret se igra od 18 sati.

PrintEmail

Offers and bonuses by SkyBet at BettingY com

Facebook Fan page