Kenan Bajramović u dramatičnoj završnici na Pecari donio pobjedu Sparsima

Široki - Spars   80:84   (13:12; 29:26; 19:21; 19:25)

Široki: Zubac 5, Karačić 9, Drežnjak 19, Lončar 2, Filipović 12, Čolak 2, Dario Drežnjak 4, Kraljević 17, Derrick Steven 10.

Spars: Hasandić 2, Zahiragić 9, Albijanić 6, Durmo 14, Bajramović 21, Grubelić 4, Jovanović 16, Kamenjaš 12.

 

Košarkaši Sparsa večeras su u dvorani Pecara upisali pobjedu rezultatom 84:80 i poveli sa 2:1 u seriji.

Utakmica je bila izjednačena gotovo čitavim tokom. Čas su domaći imali vodstvo, čas naši košarkaši, a često je bilo i neriješeno.

Nakon prvog poluvremena Široki je imao četiri poena prednosti, a sve do samog kraja nijedan tim nije otišao preko te razlike, pa je bilo vrlo neizvjesno do posljednje sekunde.

Minut prije kraja rezultat je bio neriješen (78:78), pa su Sparsi došli do vodstva nakon što je fantastični Kenan Bajramović pogodio dva slobodna bacanja. U narednom napadu Filipović ide na liniju za slobodna bacanja za domaće i pogađa samo jedno od dva. Ipak, Široki u igru vraća nakon greške našeg tima 30-ak sekundi prije kraja kada su Sparsi imali sve u svojim rukama.

Široki u narednom napadu uspijeva izboriti dva slobodna bacanja, a Filipović je ponovo tragičar jer ubacuje samo jedno. Sparsi su imali posljednji napad 10 sekundi prije kraja, odgovornost je preuzeo Kenan Bajramović koji pogađa sa oko osam metara za pobjedu svog tima.

Kenan Bajramović je susret završio sa 21 poenom, a pratio ga je Ibrahim Durmo sa 14 poena. Kod Širokog najbolji je bio Drežnjak sa 19, dok je dva manje ubacio Kraljević.

 

Offers and bonuses by SkyBet at BettingY com

Facebook Fan page