Treninzima seniorskog tima se priključili novi igrači koji će u narednoj sezoni nositi dres našeg kluba

  Četiri pojačanja Sparsa

 


U redove našeg seniorskog tima su stigla četiri nova igrača. Riječ je o mladim, talentovanim momcima koji će svoje znanje, vještine, talenat i kvalitet prikazati na terenu upravo noseći dres našeg kluba.

Prvo pojačanje stiglo nam je iz daleke Amerike. Riječ je o dvadesetčetverogodišnjem playmakeru, Darrion Dont'e Strong. Rođen je Illinois-u (U.S.A.), koji se košarkom počeo baviti sa 11 godina, a u svojoj karijeri zabilježio nastupe na Univerzitetu Arkansas Fort Smith i Univerzitetu Oklahoma. Nastup za dres OKK Sparsa će mu ujedno biti i prvi anganžman u Europi.

"Jako mi se sviđa ovdje. Vrlo je lijep ambijent i ljudi su pozitivni. Što se tiće ekipe, očekujem da u svaku utakmicu uđemo sa velikom željom i energijom

i da timski pobjeđujemo", rekao je Strong.


Imran Polutak je bivši reprezentativac omladinskih selekcija U18 i U20 Bosne i Hercegovine koji će u narednoj sezoni igrati za naš klub. Polutak je rođen 1996. godine u Aarau (Švicarska). Igra na poziciji centra sa visinom od 210 cm. U svojoj dosadašnjoj karijeri, igrao je za KK Krka Novo Mesto, KK Zabok, KK Zlatorog, KK Velika Gorica i proteklu sezonu igrao je u Brčkom.

"Igranje za ovaj klub je dobra prilika da pokažemo svoje znanje i umijeće u najboljem svijetlu u domaćim, a posebno u regionalnim utakmicama. Atmosfera u ekipi mi se jako sviđa i nadam se da će nas dobra energija i timski rad dovesti do željenih rezultata", rekao je Polutak.


Nedžad Muratović je dvadesetrogodišnji igrač rođen u Tuzli. U svojoj karijeri igrao je za OKK Slobodu i Ourens (Španija), seniorski je reprezentativac Bosne i Hercegovine. 

"Očekujem dobru i neizvijesnu sezonu. Nadam se da ćemo svi svojim angažmanom doprinjeti ostvarenju postavljenih ciljeva", rekao je Muratović.

Nejc Klavžar je pojačanje koje stiže iz Slovenije. Rođen je u Ljubljani i košarkom se počeo baviti sa 7 godina. Igrao je reprezentativne selekcije Slovenije U16, U18 i U20. Do sada je nastupao za Helios Domžale. 

"Sviđa mi se jer smo mlad tim. Puni smo energije. Nadam se da ćemo imati dobru komunikaciju i da ćemo stvoriti dobru "hemiju" u ekipi. Vjerujem da će svaki igrač dati sve od sebe da timski savladamo izazove koji su pred nama", rekao je Klavžar 

Offers and bonuses by SkyBet at BettingY com

Facebook Fan page