Održana konferencija pred utakmicu 2.kola ABA 2 lige

 Press konferencija povodom odigravanja utakmice 2. kola ABA 2 lige

 Spars - MZT

 

U prostorijama OKK Spars, danas je održana Press konferencija povodom odigravanja utakmice 2. kola ABA 2 lige, u kojoj se sastaju OKK Spars i makedonski MZT.

Na konferenciji su se obratili trener ekipe, Goran Šehovac i igrač Nedžad Muratović, koji su prisutnim predstavnicima medija, predstavili očekivanja pred sutrašnji meč.

"Kada je u pitanju sutrašnja utakmica protiv MZT-a, sigurno se radi o kvalitetnoj ekipi. To je prošlogodišnji finalista ABA 2 lige, ali dolaze u nešto izmijenjenom sastavu u odnosu na prošlu godinu. Sigurno je da posjeduju kvalitet, što su i pokazali u utakmici protiv Slobode u kojoj su postigli 110 poena, što je vrlo impozantna cifra, o bilo kojem takmičenju da se radi. Ono što ja očekujem sutra jeste prije svega, reakciju igrača u odnosu na prošlu utakmicu, da pokažemo sve ono što nismo u utakmici protiv Rogaške, a to je karakter, želja, energija i da promijenimo pristup utakmici u potpunosti. Očigledno da je preveliko očekivanje od ekipe pred start lige, napravilo određenu nervozu i uvuklo nesigurnost u našu mladu ekipu, i nekako smo izgorili prije vremena. Ova ekipa posjeduje kvalitet i mi nismo košarku mogli zaboraviti igrati preko noći, to smo demonstrirali i kroz pripremni period. Što se tiče igračkog kadra, imamo određenih problema sa povredama, i nakon večerašnjeg treninga ćemo definitivno znati u kojem sastavu ćemo sutra igrati", rekao je Šehovac.

"Nadam se da nas sutra očekuje jako dobra utakmica. Utakmica protiv Rogaške, nije nivo na kojem mi igramo i na kojem trebamo da igramo, to smo pokazali u pripremnom periodu i na prijateljskim utakmicama. Moramo biti fokusirani na zadatke koje radimo na treningu i da ih prenesemo na teren na utakmici. Pozivam navijače da u što većem broju doĐu i da nas podrže. I iskreno se nadam pobjedi", rekao je Muratović.

Offers and bonuses by SkyBet at BettingY com

Facebook Fan page