Škola košarke za djevojčice - Sparsice

 Škola košarke za djevojčice

 

 

Od ove godine, u okviru „Sportske akademije Spars“ ponovo je pokrenuta škola košarke za djevojčice.

Na adresu naše akademije, stižu mnogobrojna pitanja i pohvale u ovom poduhvatu.

Zašto smo od ove godine odlučili stručni tim obogatiti još jednom iskusnom osobom, koja će se baviti radom sa djevojčicama?

Odgovor je vrlo jednostavan. U glavnom gradu BiH se polako gubi sportski duh i u muškim sportovima, a ženski sportovi, iako postoje, su još nevidljiviji. Akademija je pokrenuta sa ciljem da se usmjeri pažnja na mlade naraštaje i podizanje njihove svijesti o važnosti i benefitima koje dobijaju kroz bavljenje sportom.

Košarka se mora zavoljeti i mora se osjećati strast prema ovom sportu. A kako će budući igrači i igračice to usvojiti i osjetiti, mnogo zavisi i od pristupa i motivacije trenera i trenerica.

U našoj akademiji, djevojčice treniraju pod rukovodstvom iskusne i sposobne koordinatorice i trenerice Merhunise Omerovic. Cilj je da djevojčice zavole košarku, nauče osnovne elemente, da se kroz treninge socijalizuju i da svoje slobodno vrijeme iskoriste za dobrobit sebe i svog daljeg rasta i razvoja.

Treninzi za naše djevojčice su drugačiji, inovativniji. Mi ne izmišljamo toplu vodu, ali vraćamo vrijednosti koje su odavno zaboravljene.

Budi i ti drugačija!

Pokaži svoje vještine i nauči nešto novo!

Budi dio Spars porodice!

 

Offers and bonuses by SkyBet at BettingY com

Facebook Fan page