Održan press pred 6. kolo ABA 2 lige

 Održan press pred 6. kolo ABA 2 lige

 

U prostorijama OKK Spars, danas je održana Press konferencija podovom odigravanja utakmice 6. kola ABA 2 lige između OKK Spars i KK Helios Suns Domžale .

Na konferenciji su se prisutnima obratili dugogodišnji direktor OKK Spars, Nermin Selimović koji je preuzeo trenersku ulogu i igrač Branislav Đekič.


„Što se tiče sutrašnje utakmice protiv Heliosa,radi se o jednoj sigurno dobroj ekipi, a to potvrđuju i njihovi rezultati. U prvih pet kola imaju tri pobjede, iako su sve zabilježene na domaćemj parketu. Mi smo dobro odigrali prošlu utakmicu u Bratuncu. Mislim da je ekipa dobro odreagovala na „šok“promjenom trenera. Momci su dali sve od sebe i bili smo na energetski, izuzetno dobrom nivou. Iskrsno se nadam da je ovo početak naših dobrih rezultata i očekujem da sutra budemo na jednom dobrom energetskom nivou i sa dosta pameti odigramo utakmicu i da dođemo do prve pobjede u ABA 2 ligi.“ , rekao je Nermin Selimović
„Očekuje nas teška utakmica sutra. Kao što je trener rekao, ekipa Heliosa je pokazala dobar kvalitet u prethodnim utakmicama, tako da mi moramo svoju energiju i koncentraciju da usmjerimo na igru i prekinemo seriju loših rezultata u ABA 2 ligi.“, Branislav Đekić

Prisutni predstavnici medija su bili zainteresovani za trenutna dešavanja u klubu, promjenu trenera, finansijskom stanju, te su u tom kontekstu i postavili nekoliko pitanja direktoru/treneru Nerminu Selimoviću.

„Nismo očekivali da će doći do ovakve situacije. Mislim da smo mi odigrali pripremni period iznad naših realnih mogućnosti. To je dovelo do blagog „zavaravanja“ i imali smo puno veća očekivanja. Kada je u pitanju ABA 2 liga, u ovih prethodnih 5 kola, da smo 2 utakmice pobijedili mislim da bi to bilo sasvim uredu. Nažalost nije se desilo i trener Šehovac je odlučio da napravi jedan „šok“ i da podnese ostavku“. Što se tiče mog preuzimanja ekipe, iskren da budem nemam nikakve trenerske ambicije, niti sam ikada imao. Treneri koji su trenutno na slobodnom tržištu, ili ne zadovoljavaju naše kriterije ili je to nešto što prelazi budžet koji mi možemo da pokrijemo. Tako da je uprava kluba odlučila, da ovako nastavimo dok ne pronađemo rješenje“, rekao je Selimović.

Novinari su se osvrnuli, na rezultate postignute u prethonoj sezoni, koja je bila najuspješnija u historiji kluba i podvukli paralelu sa trenutnim stanjem, te su tražili odgovor na pitanje da li su finansije jedan od problema i da li je vlast (ne) zainteresovana za sport u našem gradu, odnosno državi?

„Jako je loša situacija po pitanju pronalaska sredstava – sponzora. Prošle sezone smo imali izuzetan rezultat, ali jako je mali odziv bio, 3-5% sponzorskog novca. Od općina grada, gradske uprave, apsolutno niti 1KM nije došla u klub. Mi nemožemo to nositi na svojim leđima bez podrške i morali smo se vratiti jedan korak unazad i budžet je prepolovljen za više od 50% u odnosu na prošlu sezonu“, dodao je Selimović.

„Pozivamo navijače da nas i sutra, kao i svaku utakmicu do sada, podrže i da uz njihovu pomoć i pune tribine dođemo do pobjede“, za kraj su dodali Selimović i Đekić.

Offers and bonuses by SkyBet at BettingY com