Džemić: Učinit ćemo sve da ostvarimo pobjedu

Press konferencija povodom utakmice 20. kola ABA 2 lige

Spars Realway - Novi Pazar

Jutros od 11:00 održana je Press konferencija povodom odigravanja susreta 20. kola ABA Lige 2 između ekipa Spars Realway i OKK Novi Pazar. Na Press konferenciji prisutnim predstavnicima medija obratili su se trener Nedim Džemić i Nedim Buza.

Pred susret sa Novim Pazarom naša ekipa ima 6 pobjeda, od čega 5 u posljednjih 6 susreta, dok ekipa Novog Pazara ima 7 pobjeda i direktni je konkurent našoj ekipi u borbi za opstanak u Aba Ligi 2.

DŽEMIĆ: “UČINIT ĆEMO SVE DA OSTVARIMO POBJEDU!”

“Sutra igramo protiv OKK Novi Pazar jednu jako važnu utakmicu u kojoj se oba tima bore za opstanak. Radi se o iskusnoj ekipi, jednoj od najefikasnijih ekipa u Aba Ligi 2, koja je sastavljena od iskusnih pojedinaca i uvijek igra na poen više. Nakon par neočekivanih poraza ekipa OKK Novi Pazar došla je u situaciju da se bori za opstanak. S druge strane mi imamo ogroman motiv da konačno i na tabeli i fomralno budemo tim koji neće biti nakon dugo vremena na posljednjem mjestu. Učninit ćemo sve što je do nas da budemo maksimalno agresivni, posvećeni, fokusirani i energični da ostvarimo pobjedu.”

BUZA: “NADAM SE DA ĆE NAM PUBLIKA POMOĆI DA DOĐEMO DO POBJEDE I OPSTANKA”

“Sutra nas očekuje jako bitna utakmica protiv OKK Novi Pazar. Imali smo pauzu od 7-8 dana i mislim da smo se svi odmorili i spremili za predstojeću utakmicu. Ekipa Novog Pazara je jako dobra napadački, tako da mislim da će ključ za nas biti kako ćemo mi da odgovorimo na taj napad odbranom. Prije svega imamo prednost domaćeg terena i nadam se da će nam to biti dodatni motiv. Također se nadam da će i publika doći u što većem broju i na taj način nam pomoći da dođemo do pobjede i opstanka u ligi.”

Susret Spars Realway – OKK Novi Pazar zakazan je za četvrtak u SD “Novo Sarajevo” sa početkom od 19:00.

Offers and bonuses by SkyBet at BettingY com