Otvoreno pismo povodom opstanka u ABA 2 ligi

 Otvoreno pismo povodom opstanka u ABA 2 ligi

 

 

Nakon pobjede u 22. kolu ABA Lige 2 protiv OKK Sloboda Tuzla i izborenog prava nastupa u ligi i naredne sezone menadžment Spars Realway poslao je otvoreno pismo svim članovima, simpatizerima, igračima i medijskim partnerima kluba.

„Iza nas je teška takmičarska sezona u ABA 2 ligi koja je završena fantastičnom pobjedom protiv ekipe Slobode iz Tuzle, a koja nam je dala šansu da se borimo kroz prvenstvo BIH da zadržimo status ABA 2 ligaša. Pokazali smo sportski karakter ekipe koja zna šta hoće i šta može! Zaslužili smo da slavimo sinoćnju pobjedu svjesni da je to nastavak takmičarske borbe koju vodimo od samog početka prvenstva u ABA 2 LIGI.

Ako se vratimo na početak i niz poraza koji su nas „ulogovali“ na posljednje mjesto ligaške tabele, malo je ko vjerovao da možemo napraviti iskorak i podići se sa posljednjeg mjesta koje je rezervisano za „otpisane“. Da su čuda moguća to smo dokazali ali ne slučajno već strpljivim radom i motivom koji je povezao ekipu u ONE TEAM i na terenu i van terena i napravio spoj energije i hemije koja je bila bitna karika za ostvarenje postavljenih ciljeva.

Kada je trener Nedim Džemić preuzeo ekipu obećao nam je da borba neće izostati i to obećanje je održao! Devet utakmica koliko je bilo pod njegovim vodstvom a svaka najbitnija i najteža, stavili su i ekipu i stručni štab na veliko iskušenje da uz potporu kompletnog Kluba nose teret rezultata koji je bio u mislima iz utakmice u utakmicu, a svaka utakmica je bila najbitnija! Njegove riječi pohvale za ekipu i borbu igrača, nakon utakmice sa Slobodom, koju je nazvao „sportsko herojstvo“ govore o svim borbama kroz koje je ekipa prošla da bi došla do svog cilja, da se održi i da stekne priliku da se dalje bori za svoj status u ABA 2 ligi.

Čestitke našim momcima, našem treneru i kompletnom stručnom štabu a pobjeda protiv Slobode je nagrada cijelom Klubu koji je pokazao da ONE TEAM može biti pobjednik i da zaslužuje pažnju košarkaške javnosti i u BiH i širem regionu.

Završili smo ABA 2 takmičenje, jači za novo iskustvo koje nam daje snagu da nastavimo dalje, još jači sa novim izazovima u prvenstvu BiH. Osvojili smo KUP "Mirza Delibašić", obezbijedili put borbe da zadržimo status u ABA 2 ligi i koncentrišemo se na završnicu BiH prvenstva. Sve je moguće, to smo pokazali i samo vjera u sebe i želja da uvjek damo maksimum, su motivi koji će nas u završnici BiH prvenstva dovesti do željenog cilja!

Hvala ekipi na iskrenoj borbi do posljednje minute, stručnom štabu hvala na vjeri u ekipu a svi zajedno nastavljamo kao ONE TEAM u ostvarenju košarkaške misije da u prvenstvu BiH napravimo što bolji rezultat i slavimo na kraju sezone kao pravi pobjednici!“

Menadžment kluba

Offers and bonuses by SkyBet at BettingY com