NAŠI INTERNACIONALCIFenerbahce našeg Tarika Biberovića večeras igra protiv Crvene zvezde u Beogradu

13 veljače, 20210
ni2
Euroliga 18. kolo

Crvena Zvezda – Fenerbahce

Danas od 19:00h na rasporedu je prva utakmica 18. kola Eurolige, a u sportskoj dvorani Aleksandar Nikolić, Crvena Zvezda dočekuje Fenerbahce našeg Tarika Biberovića.

Dejan Radonjić, trener Crvene Zvezde istiće: “U posljednjih nekoliko utakmica Fenerbahce je pokazao puno bolju formu i pobijedio je u nekoliko utakmica Eurolige. Izgledaju puno bolje nego prije. Dolazak Marka Gudurića očito je podigao kvalitet njihove igre, jasno je da su se skupili kao tim i pokazali su u posljednjih nekoliko utakmica da mogu igrati značajnu ulogu u Euroligi u drugoj polovini sezone, ali na nama je, kao što uvijek kažem, da pokažemo svoj maksimum u tim vrstama igara.”

Igor Kokoškov pred susret je istakao da promjena trenera uvijek donosi neku novu energiju, te dodao:

“S povratkom Jordana Loyda i, pretpostavlja se, Langston Halla, ovo je druga momčad. Oni su opterećeni talentom. Imaju jako dobar tim, vrlo dobar sastav. Mislim da su dobro skoncentrisani i vrlo obazrivi nakon promjene trenera. Zadnjih par utakmica dokazali su da se vraćaju na stare staze slave. Razumijemo da moramo odigrati svoju najbolju utakmicu kako bismo si dali šansu za pobjedu u Beogradu. Beograd je teško mjesto za igrati. S navijačima ili bez navijača, teško je mjesto za igrati, a razumijemo da će to biti vrlo izazovna utakmica. ”

Nakon trenera izjave su dali i igrači oba tima.

Davidović Dejan, igrač Crvene zvezde istiće: “Izvrsna momčad s dobrim igračima, očito su u utakmicama protiv Olympiakosa i ASVEL-a pokazali puno bolju formu i podigli ljestvicu. Međutim, u ovu utakmicu ulazimo u dobrom raspoloženju. Mislim da će odbrana biti ključna, Fenerbahče igra s puno akcija, puno setova i trebat će nam puna koncentracija svih 40 minuta. Fenerbahče, kao i gotovo sve momčadi u Euroligi, ima puno uspona i padova. Prije 2-3 sedmice imali su loš period, ali rezultati koje su napravili u međuvremenu jasno pokazuju da su trenutno u puno boljoj formi, tako da je jasno da je pred nama vrlo teška utakmica.”

Gudurić Marko, igrač Fenerbahčea, optimističan je pred ovaj susret, te istakao:

“Kao i svaka utakmica u Euroligi, to je za nas ogromna utakmica. Mislim da trenutno radimo dobro. Igramo bolje, dobro treniramo, zdravi smo. Mislim da možemo dobiti tu utakmicu i zadržati ovaj niz dobrih utakmica.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WOULD YOU LIKE TO JOIN OUR SOCCER CLUB?

OKK SPARS 05 SARAJEVO

Zvornička 23, SD "Novo Sarajevo" - Grbavica 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
info@kkspars.com
+387 33 972 699
www.kkspars.com

Sva prava pridržana © OKK Spars 05 Sarajevo / Web Absolute Group 2021