Klupske prostorije
Od 2017. godine, Omladinski košarkaški klub “SPARS” dobio je svoje nove klubske prostorije. Smještene su u okviru novoizgrađene dvorane “Novo Sarajevo” na Grbavici. Na 120 m2 prostire se prostor namjenjen svim članovima kluba, igračima, trenerima i upravi kluba. Pored prijemne prostorije nalazi se klupska sala za sastanke, klupska ordinacija za prevenciju, rehabilitaciju i fizio-terapeutske usluge, te klupska teretana.
klupske_prostorije_1
klupske_prostorije_2
klupske_prostorije_3
klupske_prostorije_4
klupske_prostorije_5
klupske_prostorije_6
klupske_prostorije_7
klupske_prostorije_8
klupske_prostorije_9
klupske_prostorije_10
klupske_prostorije_11
klupske_prostorije_12
Klupska ordinacija
Klubska ordinacija namjenjena je isključivo za upotrebu članova OKK SPARS. Ordinacija služi za prevenciju, dijagnostiku i rehabilitaciju sportskih povreda. Opremljena je savremenom medicinskom opremom, tako da u kratkom vremensko m poeriodu dolazimo do dijagnoze i sa kvalitetnom terapijom u najkraćem roku igrača vraćamo u trenažni proces. Od dijagnostičkih aparata ordinacija posjeduje: EKG, Spirometar, Ultrazvuk, aparat za krvnu sliku, kao i terapeutske aparate sa kojima je moguće vršiti slijedeće terapije:
  • kompletnu elektroterapiju,
  • ultrazvučnu terapiju,
  • magnetnu terapiju,
  • lasersku terapiju,
  • termoterapiju,
  • hipobaričnu terapiju.

Aparat za hipobaričnu terapiju je prviovakve vrste u BiH, te u toku trajanja terapije čisti organizam od odpadnih tvari, omogućava bolju prokvljenost, smanjuje upalne procese i oporavlja organizam nakon vježbanja.

klupska_ordinacija_1
klupska_ordinacija_2
klupska_ordinacija_3
Fitness sala

OKK SPARS je za sve svoje članove obezbjedio atraktivnu fitness salu i teretanu, koja pored općih, posjeduje namjenske sprave za pravilan razvoj košarkaša i profesionalnog sportiste.

Za rad i brigu o pravilnom razvoju košarkaša i profesionalnog sportiste zadužen je Azur Sakić, kondicioni trener koji je u svom radnom iskustvu prošao pionirske, kadetske, juniorske i seniorske selekcije u muškoj i ženskoj kategoriji. Autor je nekoliko knjiga na temu kondicijska priprema u raznim sferama sporta. Rad sa reprezentativnim igračima kao što su: Elmedin Kikanović, Milan Milošević, Dalibor Peršić, Miralem Halilović kao i Nina Alibabić i Anita Husarić te još brojni igrači i igračice.

Azur Sakić sada vodi brigu o našem kadetskom, juniorskom i seniorskom timu.

Oprema koju nosi OKK SPARS
https://kkspars.com/web/wp-content/uploads/2021/02/oprema.jpg

WOULD YOU LIKE TO JOIN OUR SOCCER CLUB?

Zvornička 23,
71000 Sarajevo, SD "Goran Čengić"
Bosna i Hercegovina

Instagram

Facebook

There are no objects in this facebook feed.

Sva prava pridržana © OKK Spars Ilidža / Web Absolute Group 2021